Сьогодні о 4:30 ранку ворог завдав ракетного удару по Умані. Одна з ракет потрапила у житловий дев’ятиповерховий будинок. У цьому будинку практично знищено перший під’їзд. За попередніми даними, у цьому під’їзді проживали 109 осіб, 46 квартир, з них 27 повністю знищені.

Наразі проводяться аварійно-рятувальні роботи. На місці працює близько 300 осіб. Це рятувальники, поліцейські та комунальні служби.

«На цю мить ми маємо загиблими сім осіб, шість осіб ми дістали з-під завалів, один громадянин помер у лікарні. Також з-під завалів ми врятували 17 людей, з них троє дітей. На цей час із них 9 осіб знаходяться в лікарні. На місці події вже працюють слідчо-оперативні групи та підсилені криміналістичні лабораторії», – заявив Глава відомства.

Наразі рятувальники проводять поквартирний обхід навколишніх будинків.

«Постраждало і пошкоджено близько 10 багатоповерхових будинків і у кожну квартиру ми маємо зайти, аби пересвідчитись у відсутності поранених чи загиблих осіб. Тому організовано весь комплекс робіт», – додав Ігор Клименко.

Також на місці події працюють кінологи. Окрім того, організовано штаб, який очолює керівник ВЦА і керівництво СБУ Черкаської області. Поліція допомагає Службі безпеки в документуванні цього воєнного злочину. 

Попередньо, у багатоповерхівку влучила ракета Х-101.

Ігор Клименко, МВС України

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *