Головна зброя Жінки – елегантність, мудрість і прагнення допомагати іншим. Саме такою більшість людей знають Марину Кінах, яка ніколи не залишається осторонь чужих проблем. Кохана дружина, любляча мама, гарна подруга – про нашу героїню можна багато говорити, але за неї говорять її вчинки та готовність прийти на допомогу, коли здається, що усьому світу не до тебе.

Заслужений журналіст України, куратор телевізійних соціальних проектів, громадський діяч, прес-аташе Українського союзу промисловців і підприємців, експерт соціальних телепроектів «Говорить Україна» та «Стосується кожного» Марина Кінах в інтерв’ю «Super lady» розповіла про необхідність долучення кожного з нас до соціальних й благодійних проектів, а також як балансувати між різними сферами життя та залишатися у гармонії з собою та світом.

 

Пані Марино, Ви людина з активною життєвою та громадською позицією. При цьому на перший погляд здається, що у Вашій добі більше, ніж 24 години… Коли все встигаєте та знаходите натхнення і сили на всі справи?

Понад 20 років тому я почала займатися проектами, пов’язаними з дітьми, з однієї причини – мені та кільком колегам здалося несправедливим, що з життя юних українців зникли Будинки піонерів зі студіями і кружками, залишилися тільки школа і вулиця. Заручившись підтримкою Українського союзу промисловців і підприємців, почали двічі на рік – до Дня захисту дітей і свята Святого Миколая – влаштовувати щось на кшталт великих фестивалів для дитячих творчих колективів країни і студій моди. Поступово з’явився напрямок підтримки талановитих особливих дітей. А нещодавно до нашого фестивалю, і я дуже вдячна долі за це, приєдналася відома волонтерка України Ксюша Київська, і тепер уже третій рік поспіль свято називається «У менє є майбутнє». Ми привозимо дітей з «сірої» зони (селища Мар’їнка, Георгіївка, Омелянівка) і влаштовуємо для них незабутні триденні свята – зустрічі з чудовими людьми, екскурсії, концерти. І, звичайно ж, ніхто не їде додому без подарунків.

Величезна кількість людей, причому ніяк не пов’язаних з цими дітьми, дякують нам за проведення таких свят. Ці три місяці напруженої підготовки, болісного збору грошей, складання програми, пошуку приміщень і так далі, а потім три дні без сну і відпочинку, проведені з дітьми, дають мені такий заряд бадьорості та оптимізму, молодості і енергії… Дивлячись на емоції тих, заради кого це робиш, надихаєшся рухатися вперед, і з’являться потреба все встигнути… У результаті встигаєш.

 

Ви – незмінний експерт багатьох соціальних телепроектів. Як вдається знайти ключик до серця кожного «учасника», який потребує допомоги?

Початком великого кроку на соціально значимі проекти став проект «Від пацанки до панянки» на «Новому каналі». Мені дзвонили мої подруги і говорили: «Таких історій не буває, їх вигадали сценаристи і грають актори». Знаєте, я б хотіла, аби це було так. Насправді інколи доводилося ставати старшою подругою і забувати про мікрофони і камери – все заради того, щоб хтось почув такі важливі для неї слова підтримки: «Ти хороша. Все ще можна виправити. Ти не одна, ми всі тут з однією метою – допомогти тобі». Вважаю, що саме уміння залишатися емпатійною та щире бажання допомогти іншому і є тим «ключем» до сердець не тільки конкретної людини, а й до сердець десятків і навіть тисяч людей. Хочу, щоб кожен з нас пам’ятав: навіть словом можна врятувати, це – істина.

 

Чим керуєтеся в житті?

Я завжди говорю, що мені до всього є справа, тому допомагаю людям за принципом: «Якщо хоч щось можеш зробити – зроби». Вмію щиро радіти чужим успіхам і ніколи нікому не заздрю, підтримую та за потреби стараюся мотивувати на досягнення більш масштабних цілей. І найголовніше – кілька разів на день телефоную донькам і цікавлюся всім, що з ними відбувається.  Крім цього, у мене існує важливе правило: можна вірити в те, інше, третє, можна ні в що не вірити, але завжди потрібно залишатися гарною людиною. Моя «релігія» полягає в наступному: життя – це постійний розвиток. Сенс життя – рухатися вперед, не стояти на місці, займатися пізнанням і самопізнанням.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *