Людмила Денісова.  Уповноважений Верховної Ради України з прав людини:

Людмила Денісова

Станом на 10 годину 13 березня 2022 з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 85 дітей та постраждало близько 100 дітей.

На сьогодні не можна встановити точні дані про кількість убитих та поранених жителів міста Маріуполя Донецької області та міста Ірпінь на Київщині.

Сьогодні вночі авіаційна бомба влучила поблизу однієї з найбільших святинь України – Святогірської Лаври у Донецькій області. У Лаврі перебували 520 біженців, з них 200 – діти.

Вибуховою хвилею пошкоджено приміщення, де мешкають служителі монастиря та біженці, постраждали церковні споруди, є поранені.

Внаслідок обстрілів у м. Сєвєродонецьку отримала поранення місцева мешканка та двоє її дітей-близнюків.

Під час спроби евакуації жінок із дітьми із села Перемога Баришівського району Київської області загинуло семеро цивільних, серед яких одна дитина. Російські війська обстріляли колону та повернули людей назад.

На Запоріжжі російські солдати танком переїхали автомобіль «Таврію». В результаті двоє дорослих чоловіків загинули, а хлопчик згорів у палаючій машині.

Діі‌ росіи‌ських окупаціи‌них віи‌ськ є прямим порушенням Гаазькоі‌ і Женевськоі‌ конвенцій.

Продовжую закликати міжнародні правозахисні організації посилити тиск на Російську Федерацію для припинення воєнної агресії проти України та сприяти припиненню військового нападу Російської Федерації.

Наполягаю, країни НАТО – закрийте небо!!

@NATO #closethesky #закрийтенебонадукраіною

 

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *