​​Перші трансплантації нирок під час війни: за два дні в Охматдиті зробили пересадки нирок трьом дітям

🔻Через війну трансплантація органів в Україні суттєво призупинилась, особливо на територіях, де відбувалися активні бойові дії. Біля Охматдиту були обстріли, тож з лікарні довелося евакуювати усіх пацієнтів, які чекали на трансплантацію органів. Через два місяці ці пацієнти повернулися, а команда Охматдиту відновила підготовку дітей до пересадок нирок.

🔻На минулому тижні в нашій лікарні провели одразу 3 трансплантації нирок: 2 від посмертного донора і одна — від родинного. Так 7-річній Софії, яка вже три роки чекала на орган, та 11-річному Максиму спеціалісти Охматдиту зробили пересадку нирок від посмертного донора. Дітям ніхто з родичів не підходили як донори. Шанс на здорове життя двом дітям вже після своєї смерті надала 41-річна жінка, якій констатували смерть мозку. Родичі померлої дали дозвіл на трансплантацію органів. Глибока шана донору та його рідним.

🔻Третю трансплантацію нирки під час війни лікарі провели на наступний день. Місяць спеціалісти Охматдиту готували 9-річного Ярослава до трансплантації. Його мама віддала сину одну нирку. Під час війни лікарі пересадили орган. Кожна трансплантація нирки — це фактично три операції: забір нирки у донора, back-table (підготовка нирки до імплантації) і пересадка органу.

🔻Як і до війни лікарня забезпечує повний цикл лікування таких пацієнтів: до, під час та після трансплантації. Мультидисциплінарна команда виводить пацієнта з важких станів, стабілізує, проводить замісну ниркову терапію, готує до трансплантації, проводить необхідні реконструктивні операції, підбирає донора, пересаджує орган, спостерігає пацієнта після втручання.

🔻Величезна мультидисциплінарна команда Охматдиту працює з пацієнтами, які чекають на пересадку нирки. Лікарі готують пацієнта до трансплантації та проводять пересадку органу: це хірурги-трансплантологи, трансплант-координатори, анестезіологи, реаніматологи, анестезистки, педіатри, нефрологи, урологи, співробітники лабораторії, команда медсестер, лаборанти. За потребою, долучають інших фахівців.

🔻Першу трансплантацію нирки в Охматдиті зробили в березні 2021 року. До повномасштабної війни команда лікарні пересадила нирки 18 дітям. Ще три трансплантації виконали минулого тижня. Загалом спеціалісти Охматдиту провели 21 пересадку нирок. Трансплантація нирок та усе лікування пацієнтів, які потребують пересадки органів, в Охматдиті безкоштовне.

Команда Охматдиту не зупиняється на досягнутому та продовжує працювати далі❗️

🔻При потребі замісної ниркової терапії, ви можете звернутися за консультацією:

• 044 236 52 13 — відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій;

У відділенні лікують пацієнтів з нирковою недостатністю. Завідувачка відділення Ольга Володимирівна Бабічева. 

🔻При потребі консультації з приводу трансплантації нирки чи печінки, звертайтеся до хірурга-трансплантолога Олега Святославовича Годіка — 0 (50) 543 37 81. 

📸 Більше фото за посиланням: https://photos.app.goo.gl/Z9Cb1gXko7LEtUSEA

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *