В Національному музеї Тараса Шевченка українська художниця, перлина українського фолк-арт Оксана Фурса презентувала свою персональну виставку-марафон “Між небом та землею”. Відкриття виставки відбулося з повним аншлагом.

Благодійна виставка-марафон «Між небом та землею» – це відповідь на початок війни, страждання українського народу, та його героїчну боротьбу.

Від самого початку війни Оксана залишалась у Києві. Всі ті трагічні події, страждання, які вона пережила разом з українцями, надихнули її на створення серії картин «Між небом та землею». “Благословіння Богородиці”, “Янгол перемоги”, “Янгол відродження” підносять нас до духовних витоків сили українського народу.

Основою виставки стала інсталяція з протитанкових їжаків, на яких під різними ракурсами і освітленням демонструватимуться дві колекції: «ЯБЛУНЕВО-МЕДОВА КАЗКА» як символ миру, добра й щедрот української землі та «Між небом та землею» – звернення до потаємної правди буття.

 

“Кожного дня я молюся про те, щоб в України настав мир і жахливі часи добігли кінця. Я вірю, що добро переможе те нещадне зло, що прийшло до нас. Вірю в неминучу перемогу й подальше процвітання моєї країни”, – ділиться переживаннями Оксана Фурса

 

В рамках відкриття виставки, гості взяли участь в процесі створення спільної картини “Крила єдності”. Кожен з присутніх міг намалювати окреме пір’їнко на цьому полотні і висловити свої емоції. Так пір’їнка до пір’їнки в різних країнах світу і всі ми разом отримаємо “Крила єдності”

В липні виставку побачать у Національному музеї Тараса Шевченка. А в серпні — жовтні Благодійний Фонд «АРТ РЕНОВА УКРАЇНА» презентує виставку-марафон Оксани Фурса у країнах Європейського союзу, в США, Канаді, Казахстані та Азербайджані.

“Між небом та землею” — це благодійна виставка-марафон, яка ставить на меті збір коштів для відродження українського мистецтва, закладів творчої освіти, постраждалих під час війни, допомоги творчо-обдарованим дітям, музеям, культурним закладам.

Задля цієї високої цілі окремі роботи художниці Оксани Фурса будуть продані з аукціону, організованих під час проведення виставок в різних країнах світу.

 

Kоли: 6 — 31 липня 2022 року
Де: Національний музей Тараса Шевченка

Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 12

 

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *