Голова правління НЕК “Укренерго” Volodymyr Kudrytskyi про ситуацію в енергосистемі:

“Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу – під вогнем опинилися об’єкти по всій країні. З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу  найбільша: біля ста ракет.  Кожна ракета летіла з метою занурити Україну у темряву.

Атака здійснена з цинічним розрахунком — в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче справитися з навантаженням.

Зараз, в ці хвилини енергетики вже відновлюють об’єкти, вже працюють над ремонтами, щоб забезпечити постачання.

Ще раз скажу: ситуація серйозна, головне завдання Укренерго на цю хвилину: зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього застосовуються аварійні відключення. Якщо ми запроваджуємо відключення — значить система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх — від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог.

Зі зрозумілих причин я не буду говорити деталі руйнувань, скажу лиш так: ми будемо відновлювати живлення настільки швидко, наскільки дозволяють сили.

Будь ласка, дотримуйтесь тих самих правил, про які місцева влада і центральна влада нагадують  за кожної нагоди: Набирайте запаси води, заряджайте акумулятори і мобільні телефони. Це дасть нам час робити свою роботу: задіювати резервні схеми заживлення тримати баланс в енергомережі.

Немає жодної країни в світі, яка могла б підготуватися до ракетних атак на енергосистему такого масштабу. Мені постійно про це говорять закордонні колеги. Ми встоїмо, знайдемо шляхи подати електроенергію, ми працюватимемо всю ніч і всі наступні дні. 

Мало приємного в тому, щоб бути головною ціллю ракетного запасу країни-терориста, але їм нас не зламати.”

 

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *